WC plaatimine

WC plaatimine on üks levinumaid viise, et kergel moel saavutada tualettruumi elegantne ja korrektne väljanägemine. Kuigi esmalt tundub plaatimine kui kerge lähenemine, peab omama teatud oskusi, et pärast tualettruumi ka mugav kasutada oleks. Esmapilgul lihtsalt plaatide lõikamine sobivaks ja nende tualettpoti ümber paigutamine võib lõppeda hoopis sellega, et põrand on ebamugavalt kõrgel. Tehtud töö parandamine võib aga osutuda kulukamaks, kui algselt professionaalsele paigaldusele kulutatud summa.

Professionaalne töömees alustab plaatimistööd vee kinnikeeramisest, et vältida uputuse teket. Kui käsil pole mitte täiesti uus paigaldus, vaid on vaja juba seinas olev tualettpott eemaldada, on järgmiseks sammuks kinnituspoltide, veetoru ja tihendi eemaldamine, et oleks võimalik tualettpott tee pealt eest ära tõsta.

Pärast põranda kuivatamist veest, mis võib siiski torudest välja tilkuda, ja põranda ettevalmistamist võib asuda juba plaatimistöö kallale. Plaadid tuleks laduda kuni äravoolutoru avani, jättes maksimaalseks kauguseks 0.6cm. Esimest korda ladudes ei peaks siiski kasutama kinnitusmaterjali, et vajadusel saaks plaate väiksemaks lõigata või paiknemist muuta. Kasutades sobivaks lõigatud plaate ei ole vaja muretseda selle üle, et lõikejoon perfektne oleks. See jääb nii või naa tualettpoti ääre alla varju.

Kui plaatimine on lõpetatud, tuleks enne vuugisegu lisamist oodata täieliku kuivamiseni. Selleks kulub umbkaudu ööpäev. Teine ööpäev kuivamist tuleks oodata pärast vuugisegu lisamist. Sealt edasi on WC plaatimise lõpetamise juba kiviga visata.

Lisada tuleks uus tihend ja alustada tualetpoti paigaldust. Enne kinnituspoltide lõplikku kinnikeeramist tuleks veenduda, et tualettpott ei jää kõikuma. Kui sobivus on saavutatud, tuleb vaid vesi uuesti lahti keerata, veenduda, et kuskilt ei leki ning WC plaatimine ongi lõpule viidud.